Kupreškić objavio širi spisak za Evropsko prvenstvo

Uskoro skraćenje spiska

Kupreškić objavio širi spisak za Evropsko prvenstvo

S. Mlaćo

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Češkoj odigrala je dva prijateljska susreta protiv selekcije Srbije. 

U prvom su naši momci slavili 3:1, a u drugom 7:0. Selektor Josip Kupreškić objavio je širi spisak igrača, a za sedam dana spisak će biti skraćen na 12 imena.

Na širem spisku se nalaze:

Bernard Filipović, Robert Milanović, Goran Lovrinović, Marin Jukić, Marko Vujica, Andreas Berović, Borislav Grbavac, Ivan Rezdeušek, Robert Đotlo, Mirza Zahirović, Nermin Šabić, Edin Mujezinović, Amel Pjanić, Faruk Hodžić, Nermin Delić, Danel Blažić, Adin Škulj, Ibrahim Hršumović.

Posdjećamo, naša reprezentacije će se na Evropskom prvenstvu naći u grupi sa Italijom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zanimljivo da naša mininogometna reprezentacija na protekla dva prvenstva nije izgubila nijednu utakmicu tijekom igre. U Hrvatskoj smo osvojili treće mjesto, a u Mađarskoj nesretno ispali u četvrtfinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi