Malkočević: Dati sve za Kup BiH
Sakib Malkočević, trener Slobode

FK Sloboda igraće šesto finale

Malkočević: Dati sve za Kup BiH

Fudbaleri Slobode 13. i 27. maja igraće šesto finale Kupa Bosne i Hercegovine u svojoj istoriji. Protivmik će im biti Slavija, a u prethodnih pet finala ekipa sa „Tušnja“ niti jednom nije slavila.

Tuzlaci su sinoć na svom stadionu pobijedili Široki Brijeg sa 1:0, golom Adnan Jahića u 6. minutu revanša polufinala. Prošli su tako u finale, jer su zahvaljujući pogotku u gostima, iz prvom meča na „Pecari“ (izgubili 1:2),  eliminisali tim trenera Ivana Katalinića.

„Sinoć nismo igrali lijepo za oko, ali ispunili smo cilj. Na vrijeme smo dali gol. U prvom poluvremenu imali smo inicijativu, a u nastavku odigrali takmtički zrelo i zasluženo izborili finale. U globalu u 180 minuta dva polufinalna susreta sa Širokobriježanima bili smo bolji, te sada imamo priliku osvojiti trofej koji nam je, između ostalog, izmakao i u prošloj sezoni kada je u dva meča finala od nas bio bolji Zrinjski“, istakao je Sakib Malkočević, trener FK Sloboda.

Malkočević kaže i kako je sada uvjeren da će Sloboda igrati u Evropi u narednoj sezoni, prvi put u Kupu UEFA, poslije 32 godine.

„Daću sve od sebe, kao i naši igrači kako bi klub, konačno, osvojio Kup Bosne i Hercegovine, u godini kada slavimo devetu deceniju postojanja. Priželjkivao sam da u finalu igramo protiv Slavije. Vjerujem da smo bolji od njih, i da će pehar u vitrine Slobode, na veliko zadovoljstvo naših navijača, Uprave, igrača, ali i mojih saradnika u stručnom štabu. Naravno, i mene lično. U svakom slučaju igraćemo u Evropi, jer smo u prvenstvu drugi, a ukaže li nam se i mala prilika napasćemo i prvo mjesto. Što se tiče prvenstva, čekaju nas dva derbija sa Borcem u Banja Luci i Sarajevom na „Tušnju“. Ukoliko osvojimo četiri boda ništa nije nemoguće i u Premijer ligi BiH...“, rekao Malkočević. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.