Malkočević: Grupa je takva da možemo biti prvi, a i četvrti

Nakon žrijeba grupa

Malkočević: Grupa je takva da možemo biti prvi, a i četvrti

Kadetska fudbalska reprezentacija BiH saznala je svoje protivnike u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a to su Češka, Škotska, te domaćin turnira Mađarska.

"Sve reprezentacije iz naše grupe su rangirane ispred nas, ali to ne mora ništa da znači. Grupa je takva da nema zvučnih imena, ali svojim radom i igrama u posljednje tri godine, U-17, ali i U-19 reprezentacija je sebi omogućila da igra sa sebi ravnim timovima", rekao je selektor najboljih bh. kadeta, Sakib Malkočević, te dodao:

"Mislim da je grupa jako zanimljiva, a u njoj možemo biti i prvi i četvrti. Nisam nezadovoljan grupom, znam da se igra u Mađarskoj, a na nama je da se što bolje spremimo".

Ovoga puta na finalnom turniru koji se igra u Bugarskoj učestvuje 16 najboljih evropskih kadetskih selekcija, a u proteklom ciklusu bh. kadeti su bili na domak plasman na finalni turnir.

"Prošle godine nas je dijelio bod od plasmana na EP, a tada je na finalni turnir išlo osam reprezentacija, a i grupa nam je bila teža od ove sada. Teško je sada nešto obećati, jer nismo mi u poziciji da nekome prijetimo ili da smo favoriti protiv bilo koga, ali ćemo pokušati da damo sve da napravimo korak dalje u odnosu na prošli ciklus", kazao je Malkočević na kraju razgovara za SportSport.ba.

Prošireno EP-u sa 16 učesnika igra se u Bugarskoj u periodu od 6. do 22. maja naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.