Malkočević: Poraz od Škotske je naša realnost

Selektor nije razočaran

Malkočević: Poraz od Škotske je naša realnost

M. Šljivak

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Škotske s 2:0.

Međutim, i pored poraza naše selekcije, selektor Sakib Malkočević nije nezadovoljan. Selektor je u razgovoru za SportSport.ba istakao kako je ovo mnogo veći nivo nego što su naši fudbaleri navikli i da je poraz realnost.

"Nemam šta zamjeriti ovim momcima. Pružili su svoj maksimum u ovoj utakmici. Primili smo dva gola iz dva prekida. Prvo gol su nam dali iz slobodnog udarca, a drugi s penala. Znali smo da su u prekidima najjači, fizički su dosta moćniji od nas i to je presudilo. Ovo je stepenica više za nas. Žao mi je što nismo napravili bolji rezultat. Gledali smo Rumune i Belgijance, koje su dosta kvalitetnije ekipe od nas i Škotske, te će biti jako teško nešto napraviti u tim utakmicama. Momci su se trudili, ali ovo je naša realnost", istakao je Malkočević za naš portal.

Naredni susret naši kadeti igraju s Rumunima. Čorović zbog kartona, te Duraković zbog povrede će propustiti ovaj meč, dok su Gojak i Gljiva roviti. Ipak, predaje nema, iako su Rumuni favoriti.

"Čorović ima žute kartone, koji se prenose u ovaj dio takmičenja. Duraković zbog povrede neće igrati, Gojak i Gljiva su roviti. Mi puno zavisimo od rada klubova i u ova četiri dana koliko imamo na raspolaganju da se pripremimo ne možemo mnogo učiniti u oporavku rovitih igrača. Iako imamo problema, pokušaćemo pobijediti Rumuniju. Igraju veoma brzo i agresivno, a i tehnički su vrlo dobra ekipa. Učinićemo sve da napravimo dobar rezultat, ali je bitno da igrači imaju pristup kao danas. Još jednom ističem da su ovo mnogo bolje ekipe i da je ovo naša realnost trenutno", dodao je Malkočević.

Susret s Rumunijom naši kadeti igraju u srijedu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti