Marinović i Graovac svjesni težine meča u Zenici

Zrinjski gost Čeliku

Marinović i Graovac svjesni težine meča u Zenici

Danas je u prostorijama Zrinjskog održana press konferencija pred utakmicu 21. kola Premier lige BiH, u kojoj Zrinjski gostuje Čeliku.

Prisutnim novinarima su se obratili trener Vinko Marinović i novi reprezentativac naše reprezentacije Danijel Graovac.

„ Čeka nas još jedna teška utakmica protiv kvalitetne ekipe Čelika koja je već neko vrijeme na okupu. Pojačali su se sa Džidićem, a pokazali su i protiv Sarajeva da su dobra ekipa. Kod nas neće biti Petraka zbog kartona, Žeravica ima povredu i pod upitnikom je, a golman Karačić neće moći braniti. Bit će promjena u ekipi, ali uz jednu igru i pristup kao protiv Širokog možemo doći do pozitivnog rezultata".

Marinovića ne brine veći broj primljenjih golova na startu druge polusezone.

„Mi želimo da budemo čvrsti pozadi, ali na početku smo imali dvije jake utakmice. Spletom okolnosti u obje smo gubili, pa smo morali igrati otvorenije. Ali naša je želja da igramo ofanzivnije, uz određene korekcije u odbrani. Ipak, najvažnije je da osvajamo bodove".

Čelik ima par pojedinaca na koje će trebati obrati pažnju.

„Osim Karića, tu su Selimović, mladi  Popović, Džidić, Dedić. Imaju svoj stil igre, koji je nezgodan. Mi već dugo vremena nismo gore pobijedili,  što dovoljno govori".

Nakon dva derbija, postoji opasnost od pada koncentracije.

„Ne smije se nijedna ekipa potcjeniti. Sigurno da je bilo emotivnog pražnjenja, ali ova utakmica u Širokom nam je dala dodatni vjetar u leđa i pshološku prednost. Čelik će biti agresivan, prijetit će iz prekida, zato  mi moramo imati što više loptu u svojim nogama".

Danijel  Graovac poštuje zeničku ekipu.

„Čelik je jedna od boljih domaćih ekipa i odlično igraju protiv jakih protivnika.  Imaju Karića, prošle godine su nas nadigrali, ali uspjeli smo izaći neporaženi. Bit će teško i na kraju sitnice će odlučiti. Nakon pobjede u Širokom ekipa se digla, napunila samopouzdanjem i sa optimizmom idemo u Zenicu".

Graovac je sretan i ponosan zbog poziva u reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Sigurno da mi je velika čast, želja svakog igrača je da igra za reprezentaciju, ali trenutno u mislima mi je samo Zrinjski".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi