Marinović: Olimpic je u uzlaznoj putanji

Trener Zrinjskog

Marinović: Olimpic je u uzlaznoj putanji

M. Maksimović

Drugi u nizu trijumf nad Veležom u mostarskom gradskom derbiju donio je dodatno samopouzdanje fudbalerima Zrinjskog koji trenutno suvereno vode u BHT Premijer ligi. Plamići sutra na stadionu Otoka gostuju Olimpicu i sve osim njihovog trijumfa predstavljalo bi veliko iznenađenje.

"Olimpic je u posljednje vrijeme poboljšalo svoju igru, a to se najbolje vidjelo na susretima protiv Sarajeva gdje su minimalno poraženi, Širokog Brijega gdje su pobijedili, Slobode kojoj su postigli tri pogotka, te nedavno protiv Željezničara gdje su također tijesno izgubili. Riječ je o ekipi koja je u uzlaznoj putanji, i sigurno je da nam neće biti lako. Mi smo, ipak, apsolutni favoriti, a ukoliko ponovimo igru iz susreta sa Sarajevom trijumf sigurno neće izostati", kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović. 

Olimpic je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio devet bodova, a s 15 postignutih pogodaka tim Dragana Radovića jedan je od efikasnijih u Premier ligi. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Olimpic je efikasan u posljednje vrijeme, igraju na kontranapade, opasni su u prekidima, i tu moramo obratiti posebnu pažnju. Najveća opasnost nam prijeti od Kobiljara, Lelića, te iskusnog Hadžića", poručio je Marinović.

Miloš Žeravica i Mario Barić neće nastupiti na Otoci zbog problema s leđima, dok će Pero Stojkić i Slobodan Jakovljević izostati zbog tri žuta kartona.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi