Memija: Olimpicu respekt, bodovi ostaju na Grbavici

Fudbaler Željezničara

Memija: Olimpicu respekt, bodovi ostaju na Grbavici

Fudbaleri Željezničara vrijedno se spremaju za nastavak sezone i utakmicu 23. kola protiv Olimpica. 

Izabranici Edisa Mulalića su u odličnoj seriji i već pet prvenstvenih utakmica zaredom ne znaju za remi i poraz, a pozitivna stvar za najtrofejniji bh. klub je svakako i što je povredu sanirao mladi bh. reprezentativac Kerim Memija. 

Jedan od najvrijednijih eksponata u timu Željezničara se vratio u početni sastav i sa velikim optimizmom gleda ka nastavku sezone. 

"Sada se zaista osjećam dobro. Odradio sam terapije, povreda je sanirana i hvala Bogu spremno dočekujem predstojeće utakmice", kazao je na početku razgovora za SportSport.ba Kerim Memija, koji od zimskih priprema redovno koristi PRIRODNI dodatak prehrani GE132.

"Moram se brinuti o svom tijelu i zdravlju i doista sam zadovoljan sa GE132. Smatram da se radi o sjajnom prirodnom dodatku prehrani i preporučio bih ga svim sportistima", ističe Memija. 

U taboru tima sa Grbavice je atmosfera na visokom nivou. Svi igrači su maksimalno motivisani da ostvare pobjedu u malom gradskom derbiju. 

"Ušli smo u pobjednički seriju i naravno da nam je cilj da nastavimo sa dobrim partijama. Protiv Olimpica neće biti jednostavno, imamo veliki respekt, ali uz pomoć naših navijača vjerujem da pobjeda neće izostati. Nadam se da će Grbavica biti ispunjena", dodaje mladi reprezentativac naše zemlje.

Osvrnuo se potom Memija i na izvlačenje polufinalnih parova Kupa BiH. 

"U igri su Široki Brijeg, Sloboda i Radnik, što dovoljno govori da ne možemo očekivati laganog protivnika. Sve su to kvalitetne ekipe i nekako smo izjednačeni po pitanju snage i forme, tako da nemam posebnih želja u žrijebu. Koga god dobijemo, ostavit ćemo srce na terenu kako bi slavili i ujedno prošli u finale." 

Memija je ove sezone u prvenstvu nastupio u 17 utakmica i pritom se jednom upisao u listu strijelaca. Svojim nastupima je, kako kaže, zadovoljan. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadovoljan sam, mada sam svjestan da uvijek može bolje. Bilo je u proteklom periodu problema sa povredama i na svu sreću to je sada iza mene i trudit ću se da u narednom periodu budem što bolji."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti