Mišić: Kroz Kup lovimo plasman u Evropu

Zeničani su fokusirani na Kup

Mišić: Kroz Kup lovimo plasman u Evropu

Nogometaši Čelika, nakon osam odigranih utakmica bez poraza, igraju komšijski derbi u Travniku sa istoimenim protivnikom.

Čelik je manje-više bezbijedan na sredini tabele i Zeničanima je fokus na Kup, dok je Vezirima svaka utakmica finalna do kraja prvenstva.

Jedan od ponajboljih nogometaša Čelika ove sezone Darko Mišić, koji je nosio i dres Travnika, odakle je i stigao u redove zeničkog premijerligaša, mišljenja je kako Čelik ima dovoljno kvaliiteta da u Travniku ostane neporažen i na taj način nastavi borbu za izlazak na evropsku scenu. 

"S obzirom da se igra komšijski derbi koji je uvijek jako dobro propraćen gledateljstvom na tribinama, utakmica će sigurno biti vrlo teška, ali vjerujem isto tako i kvalitetna. Znamo kako Travnik igra kod kuće čvrsto, ali isto tako i mi smo u jako dobroj seriji neporaženosti tako da će zasigurno ova utakmica biti kvalitetna", rekao je bek Zeničana, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče igračkog kadra nedostajat će Lakićević i Popović, ali mislim da to neće stvoriti prevelik problem jer uvijek imamo kvalitetne zamjene".

"Prema računici imamo realne šanse da 'ganjamo' zlazak u Evropu preko ligaškog takmičenja, ali zasigurno da lovimo izlazak na evropsku scenu preko Kupa gdje čekamo utakmicu u Mostaru sa Veležom, koja će odlučiti ko će ići dalje u polufinale".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti