Misimović: Nikada nisam zažalio što sam izabrao BiH
Foto: EPA

Donedavni Zmaj za SportSport.ba

Misimović: Nikada nisam zažalio što sam izabrao BiH

Zvjezdan Misimović danas je i definitivno odlučio okončati fudbalsku karijeru, tokom koje je nastupao za Bayern (II), Nürnberg, Bochum, Wolfsburg, Galatasaray, Dinamo Moskvu i kineski Guizhou Rehne.

Iako se u proteklom periodu povezivao s brojnim klubovima, popularni Zwetschge u razgovoru za SportSport.ba naglasio je da je došao pravi trenutak da 'okači kopačke o klin'. 

"Iskreno, dugo sam razmišljao o ovom. Nije bilo lako, jer ipak fudbal mi je život, ali mislim da je došao pravi trenutak da stavim tačku na jednu lijepu priču. Posljednjih dana spominjao se dosta i moj dolazak u Sarajevo. Ja sam ljudima iz kluba već rekao imaju dobar plan, no njihovi planovi nisu se podudarali s mojim. To je sve", kazao je Misimović na početku razgovora za SportSport.ba.

Tokom razgovora rekorder po broju nastupa za nacionalnu A selekciju istakao je da je ponosan zbog toga što je bio dio tima koji je izborio povijesni plasman na Svjetsko prvenstvo.  

"Reprezentacija BiH posjeduje dosta kvalitetan tim i plasman na Mundijal meni će zauvijek ostati u sjećanju. Ja svog nasljednika u reprezentaciji ne vidim, jer svako ima drugačiji stil igre i ono nešto što ga posebno krasi", smatra Misimović, koji se potom prisjetio kako je uopšte dospio u naš nacionalni tim. 

"Hasan Salihamidžić je bio najzaslužniji. On me preporučio ljudima iz saveza, kasnije su me kontaktirali i ja se nisam mnogo dvoumio. Prihvatio sam poziv bez razmišljanja i mogu slobodno reći da se nikada nisam pokajao."

Ipak, Misimoviću je jedan period u reprezentaciji ostao u lošem sjećanju.

"Mnogo me pogodilo to kada sam optužen da nisam namjerno želio igrati protiv Portugala u baražu. Bilo je glupo krivce za poraz tražiti u igračima, ali trebamo to zaboraviti. Bilo pa prošlo", riječi su Misimovića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Na kraju, možemo samo reći: Miske, majstore, hvala ti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.