Mladi Zmajevi pregazili Grčku na Koševu

Sjajna utakmica izabranika Vlade Jagodića

Mladi Zmajevi pregazili Grčku na Koševu

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas na stadionu Asim Ferhatović Hase selekciju Grčke sa ubjedljivih  4:0  u pretposljednjem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bešić je prvi zaprijetio Gkeliosu nakon sedam minuta igre, ali je njegov dalekometni šut završio u rukama grčkog golmana. Ipak, samo minut kasnije naši dolaze u vodstvo. Sjajan centaršut sa lijeve strane upuutio je Josip Kvesić, a kapiten naših mladih Zmajeva Nemanja Bilbija glavom pogađa mrežu Gkeliosa za vodstvo od 1:0.

Samo tri minute kasnije novi gol u mreži gostiju. Sada je Stevanović centrirao sa desne strane, a Nemanja Bilbija ponovo glavom pogodio za 2:0. Prva katastrofa Grčke nastavljena je u 15. i 16. minuti. Muhamed Bešić je u 15. minuti fantastičnim volejom sa 25 metara zatresao mrežu Grčke, da bi već u narednom napadu Čolić ubacio za Milana Đurića koji je pogodio za velikih 4:0.

Mirnom igrom do kraja prvog poluvremena mladi Zmajevi su sačuvali vodstvo, te su u nastavak susreta mogli ući veoma opušteni.

Nastavak susreta i protekao je u opuštenoj igri izabranika Vlade Jagodića. Većih prilika nije bilo, pa su maši momci  lagano sačuvali prednost do kraja susreta, te sada mirno čekaju utakmicu protiv Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.