Mladost pregazila Goražde u derbiju

Pobjeda Mladosti u derbiju

Mladost pregazila Goražde u derbiju

M. Šljivak

Veliki derbi u 21. kolu Prve lige Federacije BiH odigrali su u Doboj Kaknju Mladost i Goražde, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu od 3:0.

Domaći fudbaleri su u ovom susretu bili bolji tim i na kraju su slavili zasluženu pobjedu. Od samog početka su imali više od igre, stvorili su nekoliko dobrih šansi, a do vodstva su stigli nakon pola sata igre. 

Mrežu gostiju iz Goražda pogodio je Aladin Isaković za vodstvo Mladosti od 1:0...

Minimalnim vodstvom domaćeg tima se otišlo na odmor, a u nastavku su postignuta još dva gola. Imala su oba tima nekoliko prilika, a domaći su došli do uvjerljive pobjede. 

Prvo je Savić s penala donio prednost od 2:0, da bi rezervista Đuđo u nadoknadi pogodio za konačnih 3:0.

S ova tri boda domaći tim je došao do velike prednosti nad rivalima u borbi za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prva liga FBiH, 21. kolo:

Mladost - Goražde 3:0 (Isaković 31', Savić 79'p, Đuđo 90+2')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost: Hinović, Gačan, Hasanović, Dilaver, Šišić, Hasić, Hrelja, Rizvanović, Džafić, Savić, Isaković

Goražde: Nikolić, Sarvan, Jogunčić, Hodžić, Konjhodžić, Ramović, Irman Hodžić, Redžepi, Mujagić, Vladavić, Čakar

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.