Mladost ubjedljiva, vrijedna pobjeda Gradine

Druga liga Sjever, 19.kolo

Mladost ubjedljiva, vrijedna pobjeda Gradine

Samir Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Sjever danas je na rasporedu bilo pet utakmica.

Mladost iz Malešića je sa visokih 4:0 deklasirala Priluk. Domaći su nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 1:0 pogotkom Armina Durakovića u 33.minuti, a u drugo poluvremenu još tri pogotka za visoku pobjedu.

Mrežu Mehmeda Baščelića zatresao je prvo njegov saigrač Senad Hasanović, a zatim Mirsad Subašić i po drugi put Armin Duraković.

U derbiju sredine tabele Mramor je kod kuće poražena od Dinama iz Donje Mahale sa 2:1. Domaći su poveli u 28. minuti preko Ibrahima Kamerića, da bi gosti preko Marijana Živkovića i Alena Turbića došli do tri boda.

Sloga iz Tojšića je kući remizirala sa Bosnom iz Kalesije (1:1). Bosna je povela već u četvrtoj minuti preko Idrisa Sadikća, a bod domaćima donio je Armin Hodžić u 47. minuti.

Gradina je sa 1:0 savladala Bosnu iz Mionice, a junak pobjede tima iz Srebrenika bio je Haris Ibrić u 32. minuti. 

U Miričini je Lokomotiva sa 2:1 savladala Slaven. Gosti su poveli u 18. minuti preko Emira Ikanovića, a za 1:1 pogađa Edis Kurtović u 35. minuti. Pobjedu domaćima donio je svojim drugim pogotkom Kurtović u trećoj minuti sudijske nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi