Mulalić: Ko to ide na Koševo i govori da je favorit?

Trener Mladosti za SportSport.ba

Mulalić: Ko to ide na Koševo i govori da je favorit?

E. Škorić

Mladost će sutra gostovati na Koševu i trener Kakanjaca Edis Mulalić ne krije da je Sarajevo izraziti favorit u ovom meču.

Poslije pobjede nad Borcem u  Kaknju, ekipa Mladosti otišla je na pauzu zbog reprezentativnih nastupa, no i u tom periodu su Kakanjci pod palicom Edisa Mulalića marljivo radili i pripremali se za nastavak.

A naredni rival je Sarajevo, koje po povratku Husrefa Musemića kao da je dobilo krila i stoga Mulalić zna šta čeka njega i njegove izabranike na Koševiu.

"Čeka nas jako teška utakmica. I nama i njima će smetati vremenski uslovi. Mislim da će to utjecati i na sam kvalitet izvedbe, a kome će bolje doći teren ostaje, da vidimo. Osvježili smo se, odradili smo fin posao u ovoj pauzi i spremni smo", kazao je Mulalić za SportSport.ba, dodavši:

"Sarajevo je u usponu, igra dobro i sigurno da je favorit. Ko može dozvoliti luksuz da ide na Koševo i da govori da je favorit?  Igrali smo dva puta s njima i Kupu, uspijevali smo da ostanemo neporaženi. Naravno da će biti teško i da smo mi u nekoj autsajderskoj ulozi, ali idemo na Koševo da pokušamo da napravimo što bolji rezultat. Moramo maksimalno biti skoncnetrisani 90 minuta".

Mladost je imala težak raspored, pošto je dva puta gostovala na Grbavici, u Vitezu i Gabeli. U tim je susretima upisala dva remija i dva poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih rekao da smo imali krizu rezultata prije pobjede nad Borcem. Imali smo teška gostovanja, mečeve sa Željom, a u Kupu nismo zaslužili poraz. Cilj nam je da igramo što bolje, probat ćemo ostati u gornjem dijelu tabele, kad smo već tu. Što se tiče igračkog kadra, zadovoljan sam, a nakon ovih nekoliko kola i na pauzi vidjet ćemo šta i kako dalje, no definitivno je rano da o tome pričamo", zaključio je Mulalić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi