MUP potvrdio nerede, navodno desetak uhapšenih
Foto: Bljesak.info

Navijači Željezničara divljali po Mostaru

MUP potvrdio nerede, navodno desetak uhapšenih

Uoči utakmice između Zrinjskog i Željezničara danas je u Mostaru došlo do narušavanja javnog reda i mira, potvrđeno ja za SportSport.ba iz mostarske policije.

Naime, prema informacijama sa terena, grupa navijača Željezničara došla je do "Ultras puba" na križanju ulica kraljice Katarine, Franjevačke i fra Didaka Buntića, te se sukobila sa nekoliko osoba koje su se nalazile unutar ugostiteljskog objekta.

Pomenuti ugostiteljski objekat je demoliran, a brzo je na lice mjesta stigla i policija, što su nam potvrdili u Operativnom centru MUP-a HNK-a.

"U ovom trenutku ne možemo dati više informacija za javnost, jer je istraga u toku. Mogu samo potvrditi da je došlo do nereda i narušavanja javnog reda i mira", kazao je za SportSport.ba dežurni operativni MUP-a HNK-a.

Prema nezvaničnim informacijama, desetak navijača Željezničara je privedeno na saslušanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti