Musa: Sarajevo ima odličan tim, ali i mi imamo svoje adute

Trener Širokog pred derbi

Musa: Sarajevo ima odličan tim, ali i mi imamo svoje adute

Derbi narednog kola na stadionu Pecara u Širokom Brijegu igrat će Široki Brijeg i Sarajevo. Domaćin nakon osam kola još uvijek ne zna za poraz, a trener Slaven Musa optimista je i pred naredni meč u kojemu se u tim vraća nekoliko važnih igrača.

“Atmosfera je dobra, vratilo nam se nekoliko važnih igrača nakon pauze zbog žutih kartona odnosno povreda. Dino Ćorić normalno trenira, Pandža je ozdravio, a u konkurenciji su i Laštro odnosno Mihaljević,” kazao je Musa.

O protivniku Musa očekivano govori biranim riječima.

"Sarajevo je izuzetno kvalitetan protivnik. Imaju odlične individualce u svojim redovima, ali imamo i mi svoje adute, svoje želje i svoje kvalitete. Igramo na svom stadionu, u dobroj smo formi, tako da se svi nadamo pobjedi. Bit će teško, ali ja se nadam da ćemo iskoristiti slabosti Sarajeva koje evidentno postoje. Posebnu pažnju moramo obratiti na Velkoskog, Duljevića i Stojčeva koje smatram najopasnijim igračima Sarajeva,” smatra trener Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju smog a upitali da li bi trijumf nad Sarajevom značio jesenju titulu na Pecari, na šta je Musa odgovorio:

“Bili bismo blizu jesenjeg naslova, ali šta znači jesenji nislov osim neke lične satisfakcije. Mi nakon 30. kola želimo biti prvi, jedino to je važno.”

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.