Na Grbavici danas derbi nada vječitih rivala

Očekuju se kvalitetni i neizvjesni mečevi

Na Grbavici danas derbi nada vječitih rivala

S. Mlaćo

Danas i sutra su na programi susreti 24. kola Premijer Omladinske lige naše zemlje za kadete i juniore, a svakako najveće zanimanje privlači gradski derbi mladih nada Željezničara i Sarajeva. 

Kadeti Željezničara i Sarajeva snage će odmjeriti od 15 sati na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, a pobjednik ovog susreta lako bi mogao postati i nove šampion kadetske Premijer Omladinske lige naše zemlje

Kadeti Željezničara su na prvom mjestu sa 57 osvojenih bodova, dok su bordo nade na drugom mjestu sa 56, te se očekuje veoma neizvjestan i kvalitetan meč.

U Plavom taboru najviše se uzdaju u svog prvog strijelca Ahmeda Hasanovića koji se do sada 15 puta tresao protivničke mreže, dok je prvi strijelac nada sa Koševa Arnes Junuzović sa 13 postignutih pogodaka. 

Zanimljivo da Željine nade ove sezone nisu osjetile slast poraza, te imaju 17 pobjeda i šest remija, dok nade Sarajeva imaju 18 pobjeda, dva remija i tri poraza, te su postigle čak deset više pogodaka od vršnjaka iz gradskog rivala.

Pravdu na meču kadeta dijelit će Admir Musić iz Sarajeva, sa svojim pomoćnicima Vladimirom Bjelicom iz Istočnog Sarajeva, te Dženanom Milićem iz Sarajeva. Delegat je Haris Idrizović iz Konjica.

Uzbuđenja sigurno neće nedostajati ni u juniorskom duelu gradskih rivala. Izabranici Admira Adžema mnogo raspoloženiji ulaze u ovaj meč s obzirom da su na prvom mjestu sa 59 bodova, ali sa samo bodom prednosti u odnosu na Slobodu, te pet na Široki Brijeg. Sarajevo je tek četvrto sa 52 osvojena boda i teško da se bordo nade mogu uključiti u borbu za prvo mjesto. 

Ajdin Mujagić, velika nada kluba sa Grbavice predvodit će napad svog tima u sutrašnjem meču, a do sada je postigao 18 pogodaka. Na drugoj strani ekstra talentovani Nedim Hadžić bit će najveća opasnost po Željin gol. Hadžić je ove sezone postigao već 28 pogodaka, a o njegovim sjajnim igrama već se priča širom Evrope. Za bordo dragulja zainteresovana je čak i slavna portugalska Benfica. 

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Zanimljivo da su i u juniorskoj konkurenciji efikasnije bordo nade koje imaju gol razliku plus 67 (83:16), dok su Plavi sa Grbavice na plus 62 (74:12).

Meč juniora počinje u 17 sati, a glavni sudija ovog meča je Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo), dok su njegovi pomoćnici Admir Musić i Dženan Milić (oba iz Sarajeva). Delegat je  Haris Idrizović iz Konjica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi