Na Koševu složni: Derbi je uvijek poseban, idemo na pobjedu

U taboru FK Sarajevo vlada optimizam

Na Koševu složni: Derbi je uvijek poseban, idemo na pobjedu

Željezničar i Sarajevo u nedjelju će u okviru 13. kola Premijer lige BiH odmjeriti snage na Grbavici, a taj meč ujedno će biti u 104. gradski derbi.

Uoči ovog susreta izjave su dali prvotimci Sarajeva Amer Bekić, Dejan Bandović, Miloš Stojčev, te šef stručnog štaba Meho Kodro. 

"Svaki derbi donosi nešto novo i sigurno da nas očekuje teška utakmica. Mi ćemo ići da pobijedimo i obradujemo navijače svoje, klub i sve ljude koji navijaju za FK Sarajevo", kazao je Bekić. 

Optimizam nije krio ni golman Dejan Bandović.

"Derbi je posebna utakmica, najbitnije je ući čvrsto i jako u utakmicu i cilj nam je da pobijedimo. Hoćemo li primiti gol, a dati jedan više, to nije bitno. Bitno je samo da ostvarimo dobar rezultat i na kraju obradujemo naše navijače". 

"Nezahvalno je komentarisati rezultat koji priželjkujem. Derbi kao derbi je najljepša utakmica za nas igrače i navijače. Igramo na Grbavici, tako da Željo ima ulogu favorita, ali mi imamo imperativ pobjede na svakoj utakmici i u ovoj utakmici ići ćemo na pobjedu", izjavio je Miloš Stojčev. 

Trener Meho Kodro istakao je da od derbija očekuje jednu isključivo dobru utakmicu.

"Očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu. Derbi je uvijek derbi, neizvjesnost je prisutna kako kod nas, tako i kod protivnika. Mi ćemo nastojati da se dobro spremimo i da izađemo na teren i pokušamo dobiti utakmicu", riječi su Kodre.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, utakmica između Željezničara i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju s početkom u 13:30 sati, a pravdu na ovom meču dijelit će Muamer Bureković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.