Napad Uščuplićevo ubojito oružje: Magična trojka sa Koševa

Preporođena ekipa sa Koševa

Napad Uščuplićevo ubojito oružje: Magična trojka sa Koševa

Pobjedom na Piroti rezultatom 3:2 FK Sarajevo došao je do trećeg uzastopnog trijumfa pod palicom mladog bh. stručnjaka Dženana Uščuplića. 

Spletom okolnosti klub sa Koševa, nakon odlaska Roberta Jarnija, morao je preuzeti Uščuplić, dugogodišnji trener u omladinskom pogonu FK Sarajevo i pomoćni trener u Jarnijevom stručnom štabu. Hrvatski stručnjak mu je ostavio skup odličnih igrača bez timskog duha i pobjedničkog karaktera, a Uščuplić je to uspio promijeniti za samo deset dana.

Da je pozitivna hemija u ekipi recept za uspjeh, Uščuplić i njegovi momci dokazali su već na utakmici protiv Zvijezde iz Gradačca. Već tada je postalo jasno da je stvorio timski duh u ekipi i da bordo momci mogu mnogo više od onoga što su do te utakmice pokazali. Skup odličnih igrača bez pravog lidera ne vrijedi ništa, a upravo to je trebalo Sarajevu, lider pred najvažniju utakmicu sezone. 

Jarni nije uspio stvoriti hemiju, ili nije znao?

Ono što posebno raduje navijače Sarajeva jeste napadačka igra njihove ekipe. Od Jarnijeve igre za gol više u prvih devet utakmice proljetnog dijela prvenstva vidjeli smo svega šest golova i čak pet utakmica u kojima Sarajevo nije uspjelo pronaći put do mreže protivnika. Nisu Nemanja Bilbija, Miloš Stojčev, Krste Velkoski i ostatak tima iz Titove 38/b zaboravili postizati golove, jednostavno hrvatski stručnjak nije uspio u ekipu ugraditi karakter pobjednika i stvoriti hemiju koja je potrebna svakom sportskom kolektivu. Ako pogledamo njegove prethodne angažmane u HNL-u, usudit ćemo se reći, nije ni znao. 

Upravo je odlaskom Jarnija napad postao ključni faktor u pobjedama Sarajeva. Ekipa sa Koševa sada uistinu igra za gol više, a to ne treba da čudi, jer je od prvog dana jasno da imena za takvu igru imaju. Kada imate jednog fudbalskog virtuoza kakav je Miloš Stojčev i ispred njega stavite dokazane napadače, Krstu Velkoskog i Nemanju Bilbiju, a iza njega ove sezone odličnog Cimirota golovi dolaze kao na traci. 

Stojčev-Bilbija-Velkoski

Napadački trojac Sarajeva postigao je osam od devet golova tima sa Koševa u posljednje tri utakmice, statistiku je "pokvario" jedino Dario Purić. Nemanja Bilbija koji kod Jarnija nije uspio nijednom zatresti mrežu protivnika, postigao je gol u svakoj od posljednje tri utakmice, a isti učinak ostvario je i makedonski reprezentativac Krste Velkoski. Miloš Stojčev je razigravao svoje napadače, a uspio se i dva puta upisati u listu strijelaca. 

Bordo tim do kraja sezone očekuje borba za Kup Bosne i Hercegovine gdje će Sarajevo odmjeriti snage sa zeničkim Čelikom, dok će Sarajevo u prvenstvu tražiti što bolji plasman i nadati se eventualnom kiksu konkurenata. Jedno je sigurno, a to je da će odbrambeni igrači Viteza, Željezničara, Radnika i Čelika biti na velikim iskušenjima kada na njihov gol krene magični trojac Dženana Uščuplića, Stojčev-Bilbija-Velkoski. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.