Navijačima Sarajeva će pripasti kompletna tribina u Gradačcu

Epilog sastanka predstavnika dvaju klubova

Navijačima Sarajeva će pripasti kompletna tribina u Gradačcu

Delegacija FK Sarajevo posjetila je Gradačac gdje je održan sastanak sa Sadanom Imamovićem, predsjednikom NK Zvijezda Gradačac, kao i sa načelnikom policije Enverom Skenderovićem. Ispred FK Sarajevo sastanku su prisustvovali potpredsjednik Elvir Kantardžić, sportski direktor Abdulah Ibraković, oficir za bezbjednost FK Sarajevo Mustafa Krasnić i oficir za vezu sa navijačima FK Sarajevo Kenan Žiga.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici FK Sarajevo, domaćini su delegaciju Bordo kluba dočekali srdačno i na sastanku je iskazana spremnost za kompromisom kako bi se utakmica organizovala na zadovoljstvo oba kluba, a epilog sastanka je vrlo pozitivan za sve zainteresovane navijače FK Sarajevo koji žele putovati u Gradačac na utakmicu 16. kola BH Telecom Premijer Lige BiH koja se igra u subotu, 28.02.2015. godine sa početkom u 14:30 sati.

"Nakon razgovora i naše prezentacije, na sastanku koji je protekao u prijateljeskoj atmosferi uspjeli smo dogovoriti da kompletna tribina pripadne navijačima Sarajeva." - kazao je oficir za vezu sa navijačima FK Sarajevo Kenan Žiga.

"Ograđeni prostor je obezbjeđen za 300 najvatrenijih navijača koji dolaze organizovano autobusima iz glavnog grada BiH, a ostatak navijača i simpatizera FK Sarajevo koji planiraju dolazak u privatnom aranžmanu biće smješteni na istoj tribini, uz ograđeni dio. FK Sarajevo se obavezao angažovati dodatnih 20 zaštitara, a domaćin će za gostujuće navijače obezbjediti poseban parking uz stadion" - izjavio je poslije sastanka Mustafa Krasnić, komesar za bezbjednost FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači FK Sarajevo i predstavnici kluba odlučili su se i da obezbjede simboličnu pomoć porodicama rudara koji su nedavno stradali na Kopu "Dubrave" kod Tuzle, a iz FK Sarajevo su još uputili apel i molbu svojim navijačima da podrže ekipu u fer i sportskom duhu.

Utakmica 16. kola BH Telecom Premijer Lige BiH u Gradačcu će početi i učenjem Fatihe i minutom šutnje za nedavno preminulog legendarnog igrača FK Sarajevo Ibrahima Biogradilića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.