Nebić: Protiv Viteza nas čeka teška utakmica

Elvedin Nebić, vezista bugojanske Iskre

Nebić: Protiv Viteza nas čeka teška utakmica

S. Mlaćo

U Bugojnu se u subotu igra derbi  susret 11.kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad u kojem će na stadionu Jaklić u Bugojnu snage odmjeriti NK Iskra i FK Vitez iz Viteza.

Iskra je trenutno na prvom mjestu sa 23 boda i Bugojanci još uvijek neznaju za poraz, dok je FK Vitez drugoplasirani i ima 21 bod. Očekuje se veoma kvalitetna utakmica koja bi mogla odlučiti i šampiona prvog dijela sezone.

"Očekuje se vrlo teško i zahtjevna utakmica. Kroz čitav ovaj period smo pokazali  veliko htijenje i zalaganje  i igramo dosta čvrsto u svim segmentima igre. Činjenica je da smo neporaženi u 10 kola gdje imamo sedam pobjeda i jedan remi. Našu šansu protiv FK Vitez vidim u prekidima i presingu kojim ćemo sigurno zbuniti protivnika i natjerati ga na greške", istakao je za naš portal vezista Iskre Elvedin Nebić, koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao dva pogotka i sedam asistencija.

Ovaj sjajni vezista vjeruje da će se Iskra vratiti u Prvu ligu Federacije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prošle godine nam je oteta titula prvaka, tako da ove godine nemamo pravo na kiks. Mi igrači i stručni štab dajemo sve od sebe  da vratimo naš klub tamo gdje pripada, to jest u veći rang i nadamo se tome", dodao je Nebić.

Nebić je karijeru i počeo u Iskri a zatim je nosio i dres Čapljine, a U Prvoj ligi Federacije upisao JE 72 nastupa i pet pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi