"Nećemo pristati na jednog predsjednika"

Oglasio se Predsjednik FSRS

"Nećemo pristati na jednog predsjednika"

D. Banović

U prostorijama Fudbalskog saveza RS održana je press konferencija na kojoj se novinarima obratio predsjednik FSRS Mile Kovačević. Predsjednik FSRS upoznao je novinare sa rezultatima jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima FIFA-e i UEFA-e.

"Prije svega želim istači da sjednica Izvršnog odbora FSBiH nije okončana i ne znam zbog čega je sinoć Sulejman Čolaković to odbio priznati."

"Problem je nastao kada je meni i Petkoviću jedan član inostrane delegacije rekao da nemamo pravo diskutovati, no i pored toga smo ostali na sjednici kako bi se ista održala. Međutim, pred sami kraj sjednice članovi IO Muhidin Raščić i Menso Bašić pitali su nas zašto se mi ne javljamo za diskusiju, na šta smo im objasnili da su nam rekli da na to nemamo pravo", rekao je Kovačević i dodao:

"Zatim sam ja rekao da imam potrebu se zahvaliti FIFA-i i UEFA-i na tome što su me podcijenili, te sam napustio sjednicu, a iza mene su to uradili i svi članovi IO i Predsjedništva FSBiH. Također želim istači da su svi članovi IO pohvalili ulogi FSRS, te su se složili da najveći problem leži u FSFBiH zbog toga što su u nekim kantonima nelegalno provedeni posljednji izbori."

Kovačević je naglasio i to da su FIFA i UEFA najodgovornije za ovakvo stanje u bh. fudbalu i istakao je da FSRS neće pristati na jednog predsjednika po cijenu svega.

"FIFA i UEFA su možda i najodgovornije za ovakvo stanje u bh. fudbalu. Prvo što su 92. godine priznali nacionalni savez koji nije imao kontrolu nad cijelom teritorijom države, a zatim su 2002. napravili ovako nakaradnu strukturu, pa zato neka se i bave s nama jer nikom nije u cilju da u BiH bude nezadovoljnih, a uostalom ovakvu strukturu su oni aminovali već spomenute 2002. godine.", rekao je Kovačević i dodao:

"Nama nije u cilju nikakvo odcjepljenje od FSBiH, mi želimo da gradim o bolju budućnost bh. fudbala, no odmah sada ću vam reći da nećemo pristati na jednog predsjednika i do 31. marta se tu ništa neće i ne može promijeniti. Nismo licemjeri kao pojedinci, a uostalom i jučer su svi članovi IO FSBiH ponovo naglasili pred predstavnicima iz UEFA-e i FIFA-e da su za to da ostane predsjedništvo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.