Nestorović: Pružit ćemo šansu domaćim igračima

Rudar počinje pripreme

Nestorović: Pružit ćemo šansu domaćim igračima

Poslije ispadanja iz Premijer lige pred fudbalerima Rudara iz Prijedora je nastup u Prvoj ligi RS. Pet godina na premijerligaškoj sceni tjera mnoge u ovom klubu da učine sve kako bi se klub ponovo vratio u elitu. 

Ipak, Darko Nestorović je jasno naglasio da prvo mjesto nije glavni prioritet:

"Premijer liga nam nije glavni prioritet već moramo da idemo stepenicu po stepenicu u stvaranju stabilnog kluba. Naravno, ako nam se ukaže prilika da osvojimo titulu u ligi RS mi ćemo je sigurno iskoristiti", kaže Nestorović.

On ne krije da će se osloniti isključivo na domaće igrače.

"Pružit ćemo šansu domaćim fudbalerima a pojačanja ćemo dovoditi samo na pozicijama na kojima bude škripalo. Oni koji dođu u Rudar morat će biti kvalitetniji od igrača koje već imamo na raspolaganju", dodao je Nestorović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Iz kluba je otišlo nekoliko igrača ali je najvažnije to što će iskusni Mikić ostati još jednu sezonu. Uz sve to i kapiten Vedran Kantar je definitivno prelomio, pa će i on ostati u rodnom gradu i pokušati pomoći da se Rudar vrati u elitu.

"Rudaru je mjesto u Premijer ligi i zato moramo da zbijemo redove i da se pokušamo vratiti u elitu. U klubu su odlučili da je prioritet stvaranje dobrog tima i da ne moramo pod svaku cijenu da budemo prvaci, ali kod igrača postoji taj takmičarski duh i normalno je da želimo titulu u Srpskoj i povratak u Premijer ligu", smatra Kantar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.