Nogometašice Iskre superiorne protiv Modriče

Premijer liga za žene

Nogometašice Iskre superiorne protiv Modriče

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre nastavile su sa veoma kvalitetnim partijama u Premijer ženskoj ligi naše zemlje za seniorke. Plave dame sa Jaklića danas su na svom terenu u okviru 5.kola deklasirale slabašnu Modriču (4:0) koja se nije pokazala kao ozbiljan protivnik.

Domaće su nakon početnog ispitivanja snaga povele u 18.minuti kada Ulmija Lužić sa 20-tak metara pogađa rašlje gostujućeg gola za slavlje domaćih navijača. Dvije minute kasnije Marina Lukić sa par metara glavom pogađa prečku Modriče, a domaće su propustile još nekoliko sjajnih prilika do kraja prvog poluvremena koje ja završeno 1:0.


Tek što je počelo drugo poluvrijeme Elma Basara prelijepim udarcem matira nemoćnu Amru Hanić, a 60.minuti nakon kornera Samira Goretić glavom pogađa za 3:0. Dvije minute prije kraja Mirha Hadžo postiže najljepši pogodak na susretu, kada sa 20-tak metara topovskim udarcem od stativu trese mrežu gošći.


Gošće iz Modriče pružile su veoma požrtvovanu i borbenu partiju, a jedinu priliku imale su u 75.minuti kada Arnel Begić sjajno brani i spašava svoja vrata.


ŽNK Iskra Bugojno – ŽFK Modriča 4:0 (1:0)


Gradski stadion Jaklić. Gledalaca: 100. Glavni sudija:  Bojana Tošić (Gradiška). Pomoćnici: Ena Pašalić i Emina Pašalić (Zenica). Delegat: Franjo Grganović. Kontrolor suđenja: Anto Sučić (Nova Bila).


ŽNK Iskra: Begić, Basara, Hadžo, Mešić, Bjelica, Lukić, Goretić, Lužić, Jusić, Koluh, Vujošević. Trener: Salim Duraković.


ŽFK Modriča: Hanić, Ahmetović, Maksimović, Zdravković, Milošević, Simić, Mićić, Sprečo, Bajrektarević. Trener: Dragiša Jovanović.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi