Održana prozivka igrača NK Čelik

Zeničani krenuli s pripremama

Održana prozivka igrača NK Čelik

D. Kurbegović

U Zenici na stadionu Bilino Polje održana je danas prozivka nogometaša Čelika, koju je izvršio pomoćni trener Amir Japaur, koji mijenja Vladu Jagodića (u Turskoj na Mediteranskim igrama s našom mediteranskom reprezentacijom).

Na prozivci su se pojavili sljedeći igrači: Adilović, Nurković, Hinović, Ćurić, Lakićević, Bureković, Mišić, Huseinspahić, Horić, Jusić, Jaganjac, Bajraktarević, Nestorović, Dedić, Stajić, te juniori Vehabović, Alispahić i Grahovac. 

Izostali su Kajkut, koji je u potrazi za inozemnim angažmanom, također i Mešanović, Stefan Maletić koji je potpisao za Stuttgart Kickers, Stipe Barać je opravdano odsutan, te Anid Travančić koji se nalazi na probi u Crvenoj zvezdi, ali neopravdano je odsutan, jer nikome nije javio da odlazi na probu u Zvezdu.

Japaur se obratio, te je predočio plan priprema pred početak sezone. Za sutra je zakazan ljekarksi pregled, a prekosutra u 10 sati bit će održan prvi trening. Radit će se u tri faze - prva faza je u Zenici, gdje će se raditi dva puta dnevno, a druga od 6. do 17. jula na Zlatiboru, te treća faza u Zenici, gdje će prije početka prvenstva biti odigrana generalka 20. jula. Planirano je ukupno šest utakmica, četiri na Zlatiboru i dvije po povraktu u Zenicu. 

Iz rukovodstva kluba su kazali kako neće žuriti s pojačanjima, te da im je cilj zadržti igrače kojima je istekao ugovor, te da će se pojačati sa igračima koji će biti pojačanja, a ne samo broj u ekipi. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.