Olimpic protiv Radnika prokockao dva gola prednosti

Olimpic protiv Radnika prokockao dva gola prednosti

A. Beganović

Fudbaleri Olimpica su u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Velikoj Obarskoj remizirali sa Radnikom (2:2).

Fudaleri Olimpica su sjajno otvorili susret i već u 10. minuti su stigli do prednosti. U ovoj sezoni uz Veldina Muharemovića najbolji igrač Olimpica, Sulejman Smajić, uposlio je Dalibora Pandžu, koji je savladao Bodirogu.

Dvanaest minuta kasnije Vukovi s Otoke su udvostručili svoju prednost. Nakon nekoliko grešaka domaćih fudbalera Pandža glavom postiže svoj drugi pogodak.

Domaći su potom preuzeli inicijativu i borbenom igrom su stvorili pritisak, a kao plod takve njihove igre stigao je i pogodak. Igrala se 37. minuta kada je Ćosović oduzeo loptu Handžiću, potom je šutirao sa 20 metara i savladao je Oštrakovića.

U drugi dio domaći su ušli nešto ofanzivnije, imali su loptu više u svom posjedu i do 60. minute su preko Vučinića u dva navrata zaprijetili, no promjene rezultata nije bilo.

U 63. minuti sjajna kontra Olimpica, Smajić šutira, a Bodiroga uz pomoć stative ostavlja Radnik u životu. Osam minuta kasnije 2:2. Lazić je šutirao, Oštraković loptu kratko odbija, koju u mrežu Vukova s Otoke posprema Hasanović.

U samom finišu domaći su mogli i do pobjede, no iz dobre situacije loše je šutirao Hadžić, tako da je ostalo 2:2.

Premijer liga, 15. kolo:

Radnik - Olimpic 2:2 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Bodiroga, Milović, Antić, Ćosović, Hasanović, Ostojić, Memišević, Vučinić, Lazić, Krsmanović, Galešić. 

OLIMPIC: Oštraković, Merajić, Brković, Handžić, Pandža, Smajić, Subašić, Gligorov, Jusufović, Čomor, Nukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.