Olimpik u finalu bolji od Želje

Božićni turnir u malom fudbalu

Olimpik u finalu bolji od Želje

Fudbaleri Olimpika po treći put u nizu osvojili su naslov najboljeg na 16. međunarodnom turniru u malom fudbalu „Sarajevo 2008“. U finalu su „vukovi“ sa rezultatom 9:6 bili bolji od sarajevskog Željezničara.

Olimpik je od samog početka istakao kandidaturu za naslov, a plavi tim je samo u jednom navratu susreta bio u egalu. „Vukovi“ sa Otoke su na kraju zabilježili pobjedu rezultatom 9:6, a golove su postigli Kurto i Suković (po tri), te Hota i Zeba, dok je jedan pogodak za Olimpik bio autogl Bučana.

Za mladu ekipu Željezničara u strijelce su se upisali Bučan (tri gola), te Pljevljak, Dudfić i Mustajbašić.

Treće mjesto na turniru pripalo je sarajevskoj Bosna koja je u izuzetno kvalitetnom susretu sa 9:8 bila bolja od Zagreba.
 
Za najboljeg igrača proglašen je fudbaler sarajevske Bosne Nijaz Mulahmetović, najbolji strijelac je Mumer Kurto (Olimpik), a za najboljeg golmana proglašen je Ibrahim Šehić (Željezničar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti