Orašju bod u Novom Travniku, Slogi u Jajcu

Bez pobjednika u Lukavcu, GOŠK ubjedljiv

Orašju bod u Novom Travniku, Slogi u Jajcu

A. Beganović

Današnjim susretima GOŠK - Branitelj (3:0), Novi Travnik - Orašje (1:1), Metalleghe - Sloga (0:0) i Radnički - Rudar (0:0) kompletirano je 9. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

U duelima Metalleghea i Sloge, te Radničkog i Rudara nije bilo golova, dok su Novi Travnik i Orašje takođe podijelili bodove, ali uz dva gola (1:1).

Labudovi sa Save su mnogo bolje otvorili susret i u 6. minuti su preko Stjepana Brkića stigli do prednosti. Međutim, izabranici Valentina Plavčića nisu se predavali i u 79. minuti preko Borisa Gavrića stigli su do izjednačenja.

GOŠK je u Gabeli bez većih problema nadigrao Branitelj (3:0), te je stigao do treće pobjede u sezoni. Nikola Kaić u 16., Matej Rodin u 71., te Đoko Milović u 86. minuti bili su strijelci za ekipu iz Gabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.