Ovo su mogući protivnici Željezničara, Sarajeva i Širokog

Kvalifikacije za Evropsku ligu

Ovo su mogući protivnici Željezničara, Sarajeva i Širokog

Bosna i Hercegovina će i u narednoj sezoni imati četiri svoja predstavnika u pretkolima evropskih takmičenja. Kao što je već poznato, prvak Zrinjski će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok će u Evropskoj ligi zaigrati Željezničar (2.), Sarajevo (3.) i Široki Brijeg (Osvajač Kupa).

Bh. predstavnici će svoje protivnike u Evropi saznati 19. juna, kada je na programu žrijeb prvog i drugog pretkola Lige prvaka i Evropske lige.

Zrinjski će svoj evropski put početi od drugog pretkola u kojem će biti nenosioc, a opširnije o tome možete pročitati OVDJE, dok će sva tri bh. predstavnika u Evropskoj ligi početi svoj nastup u ovom takmičenju od prvog pretkola.

Nosioci će biti Sarajevo (5,300) i Željezničar (4.800), koji se nakon jedne godine stanke ponovo vraćaju u Evropu, dok Široki Brijeg (3.550) neće biti nosilac i za protivnika će dobiti vjerovatno težeg i zahtjevnijeg protivnika u odnosu na sarajevske klubove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prve utakmice prvog pretkola Evropske lige igrat će se 29. juna, dok su revanši zakazani za 9. juli, a u nastavku možete pročitati spisak potencijalnih protivnika Sarajeva, Željezničara i Širokog Brijega u ovoj fazi.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi