Ovo su najstariji bh. strijelci u ligama petice

Zabijali u poznim godinama

Ovo su najstariji bh. strijelci u ligama petice

Dž. Mrakić

U današnjom svijetu mnogi nogometaši pri "kraju" karijere odluče otići u neku manje atraktivnu ligu gdje će imati status zvijezde i znatno veća primanja.

Tako će, recimo, koliko god to nerealno zvučalo, Sejad Salihović (31) i Zvjezdan Misimović (33) naredne sezone igrati u drugoj kineskoj ligi.

Međutim, postoji i znatan broj onih koji su odlučili igrati na najvećem nivou do kraja karijere. Neki od njih su i u poznim igračkim godinama postizali golove u nekoj od liga petice, a naš portal u nastavku donosi spisak od pet najstarijih bh. strijelaca u najjačim ligama svijeta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U obzir su uzeti svi nogometaši koji su bar jedanput obukli dres „A“ selekcije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti