Trener Čelika uoči gostovanja Metallegheu

Pavić: Moramo biti koncentrisani i pametni u igri

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju veoma važnu utakmicu u Ligi za opstanak.

Zeničani gostuju kod Metalleghea, koji im je glavni konkurent u borbi za opstanak u Premijer ligi. Ekipa iz Jajca trenutno ima pet bodova prednosti nad Čelikom, tako da za crno-crvene sutrašnja utakmica od ogromne je važnosti jer im može donijeti dosta toga dobroga, ako ostvare pozitivan rezultat.

Izabranici Borisa Pavića ne smiju ni pomisliti na poraz, toga je svjestan i strateg Zeničana koji će za sutrašnju utakmicu moći računati na sve raspoložive snage.

"Za nas je pobjeda protiv Viteza bila veoma značajna kada je u pitanju stjecanje samopouzdanja i nastavka našeg rada, na onom putu koji nas očekuje. Znamo šta nam je prioritetan cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u Premijer ligi. Smanjili smo zaostatak na pet bodova nad Metallegheom i sutra idemo u direktni sudar u Banja Luku protiv njih. Oni su nevjerovatno disciplinovana ekipa, čvrsta, agresivna, kompaktna i izuzetno dobro vođena od ekipe Mate Neretljaka. Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica, svaka praktički od ovih zadnjih osam utakmica za nas je presudna i imamo imperativ pobjede. Ja vjerujem u svoju ekipu, oni su spremni za ove situacije, puno igrača je već bilo u prilici da se s klubovima bore i izbore za opstanak. Ako odigramo na nivou kao protiv Viteza, s puno koncentracije i inteligencije  u igri, te jedan visok fond trčanja i faze agresivnosti da na kraju možemo očekivati pozitivna rezultat", nada se Pavić.

Čelik u svakoj utakmici mora ići na pobjedu do kraja sezone.

"Mi u svakoj sljedećoj utakmici moramo igrati na pobjedu bez obzira igramo li kući ili u gostima to nam  nalaže ime kluba i situacija u kojoj se nalazimo.Dobro momci rade, to nas veseli pred nastavak prvenstva. Svi zajedno možemo naravno uz pomoć naših navijača možemo do našeg cilja. Svi igrači su u konkurenciji za sutrašnju utakmicu, imamo mal rok do narednih utakmica, tako da moramo u svaku ući sto posto, pa vidjet ćemo koji će igrači biti u konkurenciji i koji će imati pravo nastupa", ističe Pavić.

Zadovoljan je drugim rezultatima konkurenata, ali samo razmišlja o svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da sam zadovoljan rezultatima, koji su nam se na neki način poklopili, ali ja ne volim da mislim o drugima. Teren je jedino mjerilo, mi se koncentrisamo na sebe i uz malo sportske sreće možemo u ovih osam utakmica ostvariti cilj. Imamo četiri domaće i četiri gostujuće utakmice, 24 boda su još u igri. Vjerujem da uz pomoć navijača i pomoć svih kojima je stalo do Čelika, te uz fanatizam igrača i ovakav pristup kao protiv Viteza vjerujem da možemo do našeg cilja", kazao je Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi