Penali kobni za kadete Sarajeva

Poraz u polufinalu od Rijeke

Penali kobni za kadete Sarajeva

M. Šljivak

Kadeti FK Sarajevo poraženi su u polufinalu Međunarodnog turnira prijateljstva u Bijeljini. Bolji od bordo tima bili su vršnjaci iz Rijeke nakon izvođenja penala rezultatom 3:1 (1:1).

Rijka je bolje otvorila meč i nakon 10 minuta igre je došla do vodstva. Sudija Goran Lakić je dosudio penal, a precizan izvođač je Vuk za prednost Riječana od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča ekipa Dženana Uščuplića je ipak uspjela da poravna rezultat. Igrala se 36. minutia kada mrežu golmana Rijeke Pandura, pogađa Jonuzović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja meče bilo je prilika, ali golova nije, te su finalistu odlučili penali. Bolje su se u penal-lutriji snašli igrači Rijeke, a mladi igrači bordo tima su čak tri penala promašili.

U finalu će Rijeka  igrati protiv Vojvodine, koja je također nakon penala eliminisala Crvenu zvezdu.

Stadion: Etno selo. Glavni sudija: Goran Lakić. Pomoćnici: Damir Lazić i Vojislav Vuković. Delegat: Mile Spasojević. Četvrti sudija: Aleksandar Ikonić.

Polufinale:

Sarajevo - Rijeka  1:3pp (1:1)  (Jonuzović 36' / Vuk 10'p)

Sarajevo: Čolaković, Šabić, Islamović, Sadiku, Bešić, Džokanović, Sabljica, Salčin, Dervišagić, Jonuzović, Imamović.

Rezerve: Džanko, Dželilović, Alić, Kusmuk, Pijunović.

Rijeka: Pandur, Jurešić, Hadžilsaku, Nikšić, Vuk, Bušnja, Mohorovičić, Mitrović, Kuči, Šegon, Matulja.

Rezerve: Nekić, Bošnjaković, Petrović, Orbanić, Dubaz, Smolčić, Matošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti