Perišić: U Austriji je sve na visokom nivou

Fudbaler Kapfenberga

Perišić: U Austriji je sve na visokom nivou

Karijeru je započeo u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a potom je promijenio nekoliko klubova u Evropi i Africi.

Igrao je u Spartaks Jurmali, Al-Ahli Benghaziju, Zlate Moravcu, a trenutno je član austrijskog drugoligaša SV Kapfenberg. 

Riječ je o Marku Perišiću, 25-godišnjem fudbaleru rođenom u Sarajevu, koji je u razgovoru za naš portal iznio zanimljivosti o svojoj novoj sredini.

"U Kapfenberg sam stigao prilično kasno i nisam imao mnogo vremena za prilagođavanje. Mnogo toga se izdešavalo, tako da sam kasnije upao u ekipu. Pozitivno sam se iznenadio po dolasku. Austrijska druga liga je jako organizovana, infrastruktura stadiona je na zavidnom nivou, kao i kvalitet fudbala. Dosta vremena se posvećuje fizičkoj spremi, pa su utakmice praćene sa dosta trke i presinga", izjavio je Perišić.

On ističe da je zadovoljan svojim učinkom u prvih šest utakmica. 

"Do sada sam odigrao šest utakmica i zabilježio dva pogotka. Zadovoljan sam svojim igrama, ali uvijek može bolje. Smatram da će moje igre uskoro biti na jednom višem nivou jer sam još u fazi privikavanja, i kada je u pitanju liga, ali i nova sredina".

Rođeni Sarajlija pokušao je da uporedi bh. fudbal sa ligama u kojima je nastupao.

"Smatram da u BiH ima dosta talentovanih fudbalera, ali nam nedostaju bolji uslovi za rad. Igrači jednostavno bježe van granica naše zemlje jer ne mogu u svojoj sredini da obezbjede životnu egzistenciju. Malo se ulaže u sport i to je sasvim logičan potez većine naših fudbalera. Do sada sam promijenio nekoliko klubova u Evropi i Africi i evidentno je da su gotovo svi korak ispred nas, ne po fudbalskom znanju, ali zasigurno po ulaganju i odnosu prema igračima i generalno sportu". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi