Trener Željezničara pred Olimpic

Petrović: Sada smo mnogo stabilniji nego kada sam došao

Željezničar će u 13. kolu Premijer lige BiH na svom terenu dočekati Olimpic, protiv kojeg će tražiti šestu ligašku pobjedu u ovoj sezoni.

Danas je u prostorijama Plavog salona na Grbavici upriličena press konferencija na kojoj se prisutnim obratio trener Plavih Slavko Petrović, koji je najavio utakmicu koja slijedi.

"Samo što smo uspjeli da arhiviramo prethodnu utakmicu, dolazi nam sljedeća i nemamo previše vremena za razmišljanje. Ekipa je jučer imala slobodan dan, danas u 16 sati imamo završni trening i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu da bismo nastavili niz nepobjedivosti. Ovo što se provlači po medijima nas ne interesuje, naš cilj je da dođemo do pobjede i 'pikaju' se samo tri boda. Vjerujem da će Olimpic ipak izaći u najjačem sastavu. Nakon ove utakmice počinju pripreme za dvije utakmice koje nas čekaju u Goraždu i u Širokom Brijegu. Ona će biti jako bitna", rekao je Petrović, te nastavio:

"Možemo očekivati sličnu postavu kao na prethodnoj utakmici. Ne možemo računati na Sinišu Stevanovića, koji je protiv Goražda odigrao možda svoju najbolju utakmicu, i Mattea Boccaccinija. Njih dvojica su suspendovani. Protiv Goražda smo odigrali ozbiljnu i dobru utakmicu, neki igrači se približavaju prvoj postavi ali neki se i udaljuju od nje".

"Moj početak ovdje je bio jako trnovit i težak. Ekipa nije imala dovoljno samopouzdanja, ali kroz ovaj niz od osam utakmica bez poraza smo dokazali da smo izašli iz psihološke krize. Ekipa je sada puno stabilnija na tom planu, na terenu smo u dosta utakmica pokazali pravo lice ali znam da može i bolje. Nadam se da će sljedeća utakmica proći u lijepom, fudbalskom ambijentu i da ćemo doći do nova tri boda".

Trener Željezničara je odgovorio i na pitanje koliko je zadovoljan Denisom Žerićem, koji je protiv Goražda postigao debitantski gol u seniorskoj konkurenciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Žerić je za mene jedan veliki talenat. Imao je malu nesreću kada 22 dana nije trenirao, pa poslije dva treninga otišao s reprezentacijom, pa se vratio, pa opet otišao... Stavio sam ga u tim protiv Goražda da vidim koliko može i mislim da je dokazao da se na njega može računati".

Utakmica Željezničara i Olimpica igra se sutra (subota) s početkom u 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi