Trener Želje nezadovoljan

Petrović: Sreća da nemam kose

E. Škorić

Slavko Petrović je na press konferenciji govorio o utakmici Željezničar - Olimpic.

Željo je slavio s 3:2, ali Petrović nije nimalo zadovoljan zbog pristupa igrača, mada je svjestan da je loš teren jedan od krivaca za to. 

"Morali smo zatvoriti utakmicu u prvom poluvremenu. Kod 2:0, rekao sam im da je ovo najnezgodniji rezultat u fudbalu. Kod 1:0 si stoposto u utakmici, kod 3:0 si siguran. Drugo poluvrijeme smo odigrali jako loše. Suviše malo šansi smo izradili i kada se pogleda prvi gol, gdje golman mora da izađe, iz ničega primamo za 2:1. Kod 3:1 trebalo se stabilizovati i odraditi utakmicu do kraja. Jednostavno, duela nismo imali korektnog u drugom poluvremenu. Nemoguće da igrač Olimpica prođe po tri-četiri igrača, a da niko en dođe do lopte. Bila je korektna i fer utakmica. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Drago mi je da nemam kose, problijedio bi nakon utakmice. Ovo nije moj fudbal, to nije ono što ja očekujem", rekao je Petrović, dodavši:

"Teren ne može da bude izgovor. Neki igrači će biti opomenuti jer širinu kadra nemamo da bismo promijenili četiri ili pet igrača, ali nemamo u Širokom šta tražiti s ovakvim pristupom. Nadam se da će se igrači opomenuti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najpozitivnije iz ove utakmice su tri boda, ali srce me boli da nismo pružili više, da nismo poslali gledaoce puno zadovoljnije. Penjemo se na tabeli, ali ja sam želio da utakmica bude slična Metallegheu", isitče Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi