Pirova pobjeda juniorki za kraj

Četiri boda prema za Elitnu rundu kvalifikacija

Pirova pobjeda juniorki za kraj

Pobjedom nad Maltom 4:1 ženska juniorska reprezentacija BiH završila nastup u kvalifikacijama za za Evropsko prvenstvo. Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izborila je Češka i pored poraza od Rumunije u posljednjem susretu (0:1).

Češka je sa dvije pobjede i šest osvojenih bodova završila na prvom mjestu, Rumunija je druga sa pet, dok je BiH na svom kontu sakupila četiri boda.

BiH je protiv Malte povela golom Antonele Radeljić u 24. minuti. Tri minute prije odlaska na odmor, Aleksić je iskoristila jedanesterac.

U nastavku bh. juniorke postižu još dva gola preko Jelene Koprene u 52. i Alme Kamerić u 60. minuti. Za konačnih 4:1 pobrinula se Brenda Berg u 67. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.