"Pobjeda uz ozbiljan pristup neće doći u pitanje"

Hukić i Dedić složni:

"Pobjeda uz ozbiljan pristup neće doći u pitanje"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra na Bilinom polju dočekuju ekipu Viteza u komšijskom derbiju na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH. 

Zeničani su ovog ljeta doživjeli velike promjene u igračkom kadru, ali bez obzira na probleme oko sastava za sutrašnji duel, trener Nizah Hukić i veznjak Anel Dedić uvjereni su u pobjedu. Šef stručnog štaba Čelika najavio je sutrašnji komšijski derbi.

"Veoma bitna utakmica za nas, svi se iskreno nadamo uspješnom otvaranju sezone što bi svakako moglo biti dobar podstrek za ekipu u nastavku sezone.Budući da igramo na domaćem terenu mi nemamo pravo na kiks, iskreno se nadam da uz maksimalan pristup svih igrača pobjeda neće doći u pitanje", nada se Hukić.

Protiv Viteza će biti bez nekolicine igrača.

"Semir Bukvić još nije dobio certifikat iz Poljske i on sutra ne može konkurisati za utakmicu, zamijenit će ga Salih Hinović. Od ostalih igrača pravo nastupa nema ni Semir Pezer, kao ni Jovo Kojić koji ima tri žuta kartona iz prošle sezone. Nikola Simić tek će sutra doći u Zenicu jer mu ističe zabrana ulaska u BiH. Od ranije smo ostali bez prvog golmana Adija Adilovića, dok imamo problema i oko odbrane, gdje ću pred samu utakmicu odlučiti ko će uz Gojkovića činiti stoperski par. Pozivam i navijače da nas sutra podrže, te da imaju strpljenja za ovu ekipu, budući da je dosta igrača stiglo pred kraj priprema potrebno je vrijeme da se uigraju i spreme, ali vjerujem da ćemo to uspješno apsolvirati u što kraćem roku", kazao je Hukić.

Ovosezonsko pojačanje iz Viteza, 23-godišnji Anel Dedić uvjeren je sutra u osvajanje tri boda protiv komšija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro poznajem ekipu Viteza, proveo sam prelijepe tri godine u tom klubu i igrački dosta napredovao. Sutra ću međutim učiniti sve kao pravi profesionalac da doprinesem Čeliku da ostvari prvu pobjedu u prvenstvu. Vitez je čvrsta ekipa, gdje ima dosta igrača koji su igrali u Zenici, tako da očekujem tešku i tvrdu utakmicu, ali uz maksimalan pristup svih igrača ne sumnjamo u pobjedu naravno uz pomoć naših navijača, koje ovim putem pozivam da dođu u što većem broju da podrže jednu novu podmlađenu ekipu", kazao je Dedić.

Vjerovatni sastav Čelika: Hinović, Mišić, Bureković, Kazazić, Gojković, Bašić, Vukušić, Dedić, Grahovac, Osmanagić i Selimović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.