Počinje evropska avantura bh. klubova

Sarajevo, Željo i Široki večeras na terenu

Počinje evropska avantura bh. klubova

M. Šljivak

Tri bh. kluba večeras će utakmicama prvog pretkola Evropske lige započeti evropsku avanturu.

Na teren će prvi izaći fudbaleri Sarajeva. Bordo tim za protivnika ima ekipu Zaria Balti iz Moldavije i na teren će istrčati od 19 sati po našem vremenu.

U stručnom štabu ekipe s Koševa vjeruju da će već u prvoj utakmici napraviti rezultat koji bi ih mogao odvesti u narednu fazu takmičenja. Ipak, opreznost je velika.

"Nemam mnogo informacija o protivniku, ali znam da su veoma disciplinovani i organizovani. Prosječna starost igrača je 28-29 godina. Mi znamo šta nam je činiti kada izađemo na teren. Došli smo s namjerom da pobijedimo i dat ćemo maksimum da to i ostvarimo", najavio je trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Zaria će Sarajevo ugostiti u Kišnjevu na stadionu kapaciteta od 10.500 sjedećih mjesta.

Meč koji također privlači veliku pažnju je duel Željezničara i crnogorske Zete na stadionu Grbavica.

Plavi će nakon 13 godina odigrati evropski meč na svom legendarnom stadionu, a optimizam u timu Slavka Petrovića je također veliki.

"Dugo smo čekali da na Grbavici igramo evropsku utakmicu. Zetu mnogo poštujemo, ali mislim da ćemo u ove predstojeće dvije utakmice biti bolji otići u drugo kolo", kazao je Petrović.

Susret Željezničara i Zete igra se od 20:45 sati.

Petnaest minuta ranije na Pecari će početi meč između Širokog Brijega i Ordabasyja.

Ekipa iz Hercegovine je od svih bh. predstavnika vjerovatno imala i najteži žrijeb, jer se radi o zaista kvalitetnom rivalu koji dolazi iz Kazahstana.

"Moramo napraviti povoljan rezultat kako bismo na revanšu imali realne šanse za prolazak. Dosta sam ih analizirao i mislim da se može igrati protiv njih. Odlučivat će detalji i zato ćemo sutra morati odigrati pametno", istakao je pred ovaj meč trener bh. tima Goran Sablić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da nijedan bh. tim neće imati lagan zadatak u ovim utakmicama. Protivnici su za veoma respektabilni i svako podcjenjivanje će vjerovatno biti kažnjeno.

Koliko će ekipe iz BiH plesati ovog ljeta u Evropi, ostaje nam da vidimo. Realne šanse za prolazak postoje i svaku šansu treba maksimalno iskoristiti.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi