Popović: Do utakmice s Vitezom poboljšat ćemo realizaciju

Univerzalac Čelika za SportSport.ba

Popović: Do utakmice s Vitezom poboljšat ćemo realizaciju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas završavaju desetodnevne pripreme u Međugorju, gdje su imali sjajne uslove za rad, pogotovo radi lijepog i sunčanog vremena.

Ono što je najbitnije za trenera Borisa Pavića da nije bilo novih povreda, jer je od ranije poznato da do kraja sezone zbog operacije križnih ligamenata nema Ahmeda Džafića i Fenana Salčinovića.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca na pripremama, kojeg je i trener pohvalio je 20-godišnji Marin Popović, ofanzivni veznjak sjajno radi na pripremama i već se nametnuo za početnu postavu pred nastavak sezone. O pripremama u Međugorju, te očekivanjima u nastavku sezone kazao je nešto više za SportSport.ba.

"Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema, dobro radimo, malo su teške noge, ali sve u svemu nemam nekih primjedbi. Atmosfera je stvarno odlična, svi rade maksimalno ozbiljno, novi trener je donio dosta novina i očekujem da to prenesemo i na teren u nastavku sezone. Nismo još poraženi na pripremama, ali to ne mora ništa znači, nama je svakako bitno da u nastavku sezone popravimo igru i naš plasman. Mislim da to ovaj igrački kadar sigurno može i nadam se velikoj minutaži u nastavku sezone", ističe bivši juniorski i mediteranski reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog tri žuta kartona  Burekovića u prvom kolu nastavka sezone mjesto lijevog bočnog pripast će Popoviću, koji je već igrao ovu poziciju i spreman je odgovoriti na sve zadatke trenera.

"Istina da me trener stavlja uz lijevu stranu, na pripremama smo igrali ja i Kavazović lijevog bočnog pa ćemo vidjeti ko će protiv Viteza zamijeniti Burekovića, koji ima kartone. Ja sam spreman i motivisan da igram na bilo kojoj poziciji, dosad sam igrao u svim linijama na terenu, tako da mi nije problem igrati bilo koju poziciju u timu. Svjestan sam da najbolje mogu odgovoriti u ofanzivnom dijelu, što se pokazalo i u prvom dijelu prvenstva, ali radi rezultata kluba i ekipe nije mi problem stati i na gol ako bude trebalo", kazao je za kraj Popović koji je u prvom dijelu u 10 utakmica za Zeničane postigao i dva gola.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.