Poraz Bosne u Poljicama, Slaven se primakao na dva boda

Druga liga Sjever

Poraz Bosne u Poljicama, Slaven se primakao na dva boda

E. Škorić

U subotu su odigrani suserti 21. kola Druge lige u grupi Sjever i uglavnom su bili dosta efikasni igrači u ovom rangu takmičenja u BiH.

Trku za prvo mjesto vode Bosna iz Mionice i Slaven iz Živinica. Bosna je gostovala u Poljicama, te je poražena s 2:1 od Svatovca. 

Jedini gol za Bosnu postigao je Elvis Huseinagić, dok su golove za Svatovac postizali Eldar Junuzović i Adil Imamović.

Slaven nije imao puno problema u Orašju protiv Hajduka, te je slavio s visokih  4:0. Dvostruki strijelac bio je Almir Kukić, dok su po gol postigli rezervisti Elmedin Aličić i Elvedin Muhić.

Gradina je u Srebreniku s 3:1 savladala Lokomotivu golovima Liića, Šerifovića, Muratovića, dok je jedini gol za goste postigao Marce.  Sloga je nadigrala Ingram u Tojšićima i trijumfovala je sa 3:0. Po gol su postigli Hasanović, Fejzić i Alagić.

Dizdaruša je s 3:2 pobijedila Prokosoviće, u duelu Dinama i Priluka nije bilo golova, dok je Mladost s Bosnom iz Kalesije odigrala 1:1. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Bosna iz Mionice je trenutno lider na tabeli sa 37 bodova, dok Slaven ima 35, a Mladost iz Malešića 32 boda. Na dnu tabele su Bosna Kalesija s 22, te Hajduk i Dizdaruša sa po 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti