Poraz Ibrakovića u Austriji, Osima u Kataru

Bh. stručnjaci poraženi

Poraz Ibrakovića u Austriji, Osima u Kataru

Bh. stručnjaci Abdulah Ibraković i Amar Osim doživjeli su danas poraze sa svojim klubovima. 

Seriju od dvije uzastopne pobjede Kapfenberg je prekinuo u susretu 10. kola austrijske Erste lige, a bolji od Ibrakovićevog tima bio je Wiener Neustadt (2:0). 

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, domaći tim je u drugom dijelu zaigrao mnogo ozbiljnije i već u drugoj minuti nastavka je došao do prednosti. Minimalno vodstvo na semaforu je stajalo sve do 86. minute, a konačnih 2:0 postavio je Stefel. 

Kapfenberg se nakon poraza nalazi na trećoj poziciji sa pet bodova manje u odnosu na vodeći Liefering. Drugi je LASK iz Linza. 

Poraz je danas ostvario i najtrofejniji bh. stručnjak Amar Osim, čiji je Al-Kharitiyath u 1. kolu katarske lige poražen od Al-Sadda. 

Tim za koji nastupa Xavi je do prednosti stigao u 25. minuti. Za vodstvo Al-Sadda je pogodio Bounedjah, da bi potom u 62. minuti vodstvo udvostručio Al Haydos. Do kraja utakmice domaći su na krilima Assadalle i Bounedjaha postigli još dva pogotka i na kraju slavili sa visokih 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi