Priznanja za Stevanovića, Lendrića, Pirića, Janjoša...

Izbor najboljih pojedinaca Premijer lige

Priznanja za Stevanovića, Lendrića, Pirića, Janjoša...

S. Mlaćo

Večeras je u hotelu Terme na Ilidži održan izbor najboljih pojedinaca u BH Telecom Premijer ligi za sezonu 2016/17.

Bila je ovo treća po redu manifestacija koju organizuje NS/FS BiH, a za cilj je imala promociju domaćih takmičenja i igrača koji nastupaju u tim takmičenjima.

Izbor se vršio u nekoliko kategorija: najbolji igrač i golman  BH Telecom Premijer lige, Premijer ženske lige, Premijer futsal lige, najbolji trener, strijelac i za fair-play.

Prvi se gostima obratio Milorad Sofrenić, prvi potpredsjednik N/FS BiH.

"Želim našim reprezentativcima i stručnom štabu da ostvare pobjedu nad Grčkom, te da izborimo plasman u Rusiju. Nadam se da će ovaj izbor preći u tradiciju, te čestitam nagrađenima na osvojenim priznanjima", kratak je bio Sofrenić.

Za najbolju golmanicu Premijer ženske lige BiH izabrana je Almina Hodžić (SFK 2000 Sarajevo), dok je za najbolju igračicu lige proglašena Nikolina Milović (ŽFK Radnik Bumerang).

Za najboljeg futsalera izabran je Marijo Aladžić iz Mostar SG Staklorad, a za najboljeg golmana Premijer futsal lige proglašen je Bahrudin Omerbegović (MNK Centar Sarajevo).

Najbolji igrač BH Telecom Premijer lige za sezonu 2016/17. je Miroslav Stevanović iz FK Željezničar, dok je najbolji strijelac lige Ivan Lendrić, također iz FK Željezničar sa 19 postignutih pogodaka.

"Hvala svima koji su glasali za mene, a ovo bi bilo nemoguće osvojiti bez mojih saigrača i trenera iz kluba", kratak je bio Stevanović.

Najbolji golman BH Telecom Premijer lige je Kenan Pirić iz redova prvaka HŠK Zrinjski Mostar, a najbolji trener minule sezone je Mehmed Janjoš, šef struke FK Sarajevo.

"Dragi sportaši, zadovoljstvo mi je biti ovdje večeras, a vama hvala na ovoj divnoj nagradi. Želim našoj reprezentaciju puno sreće i ako Bog da pobjedu protiv Grčke", kazao je Janjoš.

Nagrada za fair play ekipu pripala je Radniku iz Bijeljine.

Gosti manifestacije su bili naši nogometni reprezentativci i stručni štab koji se spremaju za kvalifikacijsku utakmicu protiv Grčke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi