Prodano više od 33.000 ulaznica za meč Austrija - BiH

Veliko interesovanje navijača

Prodano više od 33.000 ulaznica za meč Austrija - BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoju drugu utakmicu u 2015. godini odigrat će u Beču, a prijateljski susret sa domaćom selekcijom Austrije na programu je 31. marta na stadionu Ernst Happel.

Samo tri dana prije ovoga prijateljskog duela Zmajevi će imati svoj debi u novoj godini, baš kao što će na njihovoj klupi debitovati selektor Mehmed Baždarević, a protivnik će nam biti reprezentacija Andore.

Do susreta sa Austrijom ostalo je više od dva i pol mjeseca, ali je Fudbalski savez Austrije (ÖFB) u ponedjeljak saopštio kako se ulaznice za ovaj prijateljski duel, na najvećem bečkom stadionu, odlično prodaju. Prema informacijama koje je saopštio ÖFB do sada je prodano preko 33.000 ulaznica od 50.865 koliko iznosi kapacitet stadiona na kojem su se igrale utakmice Evropskog prvenstva 2008. godine, a između ostalog i finalni meč.

Austrija je zemlja sa velikom bh. dijasporom tako da ne treba čuditi ovaj podatak obzirom da je prodato već više od pola ulaznica za ovaj susret, ali svakako je da i Austrijanci žele gledati svoju selekciju koja je odlično otvorila kvalifikacija za EURO 2016 za razliku od našeg nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.