Dusko Sakan, igrač Čelika

"Protiv Zrinjskog očekujem najmanje 10.000 navijača"

D. Kurbegović

Od nogometaša Čelika mnogo se očekuje na proljeće. Rukovodstvo kluba čini sve što je u njihovoj moći da naprave respektabilnu ekipu, te da igrači obave dobre pripreme. 

Jedan od igrača koji je pojačao klub u ovom prelaznom roku jeste i 27-godišnji zadnji vezni Duško Sakan. On ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi, a s ekipom Borca je prije šest godina osvojio i titulu prvaka naše zemlje.

Sakan je pred put u Međugorje govorio za SportSport.ba o očekivanjima i prijemu u Čeliku, svojim igrama te navijačima. 

"Stigao sam prošle subote u Zenicu, potpisao sam ugovor i pokušat ću što brže da stignem ostale igrače, budući da malo kasnim s pripremama. Na proljeće sam uvjeren da ćemo biti pravi, što javnost i navijači očekuju od Čelika, koji zaslužuje da igra Premijer ligu svakako. Čelik je veliki klub, nisam ni znao da ljudi ovoliko vole klub. Zbog tih navijača jednostavno moramo učiniti sve da ostanemo u ligi", ističe Sakan.

Zaostatak od šest bodova za Metallegheom se može nadoknaditi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da ne mislim da ne možemo nadoknaditi zaostatak, ne bih ni došao u Zenicu. Uvjeren sam da ćemo na kraju ostati u ligi, ali samo naravno ako budemo svi zajedno. Utakmica protiv Bosna Seme pokazala je koliko su se navijači poželjeli utakmica. Očekujem u prvom kolu protiv Zrinjskog da bude najmanje 10.000 navijača na tribinama. To bi trebao svakako dodatni motiv za nas igrače, kojima je i obaveza da se nosimo s pritiskom igranja za ovakav klub", kazao je Sakan.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi