Sadiković: Odlazak u Krško gledam kao ispravan potez
FOTO: EPA

Na posudbi iz FK Željezničar

Sadiković: Odlazak u Krško gledam kao ispravan potez

S. Mlaćo

Mladi reprezentativac naše zemlje Damir Sadiković početkom ove sezone odlučio je otići na posudbu iz FK Željezničar u slovenskog prvoligaša Krško.

Ovaj tim trenutno se nalazi na osmom mjestu sa 21 osvojenim bodom, a Sadiković je upisao devet nastupa i ubilježio dvije asistencije.

"Zadovoljan sam ovdje. Imam sve što je potrebno za razvijanje moje fudbalske karijere ka većem nivou, od uslova, treninga, hrane, pomoćnih terena, fitnesa i svega što mi je u ovom trenutku najbitnije. Što se tiče igara ekipe i mene, trebalo je vremena da se naviknem, ali što sam više tu sve bolje partije dolaze od mene, a i moje ekipe. Zadnjih sedam utakmica imamo jedan poraz i to od Maribora", priča Sadiković za SportSport.ba.

Odlazak u Slovenije gledao kao dobar potez u svojoj karijeri. 

"Mislim da je to ispravan potez i drago mi je što sam došao ovdje. Drugačije se igra, puno brže sa više trke i borbe, a tereni su bolji. Mislim da ima više kvaliteta u našoj ligi, ali da je ovdje puno zdravija sredina i puno bolje sve funkcioniše", ističe mladi vezista koji je rođen u Njemačkoj.

Sadiković je iz Željezničara u Krško posuđen na godinu dana, a Slovenci imaju pravo da otkupe ugovor po isteku posudbe.

"Vidjet ćemo kako će sve teći dalje. Ja sam tu godinu dana na posudbi, poslije toga mi ostaje još godina dana ugovora sa Željom, a ne mogu ništa predviđati. Moja neka želja je da idem vani u što bolji klub", dodao je Damir Sadiković, trenutno član NK Krško. 

Damir Sadiković je za mladu reprezentaciju naše zemlje upisao deset nastupa, a prije toga bio je član i ostalih mladih reprezentativnih selekcija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi