Salčinoviću i Džafiću nastradali križni ligamenti

Veliki hendikep za Zeničane

Salčinoviću i Džafiću nastradali križni ligamenti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Šef stručnog štaba Boris Pavić ne mogu po dobrom pamtiti protekle tri utakmice protiv Budućnosti, Rudara i Mladosti iz Kaknja. 

Zbog loših vremenskih uslova, sve tri utakmice su se igrale na terenu s umjetnom travom, a zbog ove podloge koja se ne preporučuje kod igranja utakmica povrijeđena su dva igrača crno-crveni.

Fenan Salčinović i Ahmed Džafić u utakmicama protiv Mladosti i Rudara povrijedili su križne ligamente koljena i za njih je ova sezona završena. Ovo je za naš portal potvrdio i fizioterapeut Čelika Albin Mašić.

"Istina je da su u pitanju križni ligamenti kod oba igrača, Salčinović će sutra biti operisan u Sarajevu kod doktora Senada Maksića, koji je operisao i našeg golmana Adija Adilovića prošle sezone, dok će Džafić biti operisan u naredna dva dana. Nadamo se svi u klubu da će sve proći dobro i da će se igrači vratiti na teren što brže, iako je za njih ova sezona najvjerovatnije završena", kazao je Mašić.

Fenan Salčinović 27-godišnji veznjak nakon što se dogovorio s upravom Zeničana da ponovo obuče dres Čelika pokazao je sjajne partije u prijateljskim utakmicama protiv Budućnosti i Rudara, ali se protiv Mladosti povrijedio i za njega je sezona završena, što će svakako biti veliki hendikep za trenera Pavića, koji je na Salčinovića računao kao jednog od glavnih igrača u nastavku sezone.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.