Sarajčić: Varupa je bio veliki igrač, čovjek i sportista

Sportski direktor NK Travnik za SportSport.ba

Sarajčić: Varupa je bio veliki igrač, čovjek i sportista

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika i Sarajeva danas su u prijateljskoj utakmici na stadionu Pirota remizirali 2:2 (1:0), a utakmica je odigrana u čast bivšeg kapitena i legende NK Travnik Elvedina Varupe  koji je preminuo 1.augusta 2015.godine.

Varupa je bio ikona popularnih Vezira, a bio je i veoma cijenjen i kod protivničkih navijača, što je prava rijetkost u našem nogometu. Ideju o odigravanju ove utakmice od koje  je sav prihod od karata išao porodici rahmetli Elvedina pokrenuli su čelnici NK Travnika na čelu sa sportskim direktorom Midhatom  Sarajčićem.

"Sigurno su emocije velike jer je Elvedin Varupa legendarni igrač NK Travnik, kapiten i igrao je dosta utakmica za naš klub. Igrao je i samnom i ako budemo živi i zdravi svake godine ćemo se sjećati našeg Elvedina, jednog velikog igrača, velikog čovjeka i sportiste", istakao je poslije susreta na Piroti za SportSport.ba Sarajčić.

Sarajčić se ovom prilikom posebno zahvalio bordo timu koji je samo tri dana nakon derbija te uoči utakmice sa šampionom Zrinjskim prihvatio poziv iz Travnika za odigravanje ove utakmice.

"Ovim putem stvarno želim da se zahvalim FK Sarajevo, treneru Hurtiću, Ihtijareviću, Dini Selimoviću i čitavoj Upravi koji su nam izašli u susret da odigramo ovu utakmicu na godišnjicu našeg preminulog kapitena", ističe naš sagovornik.

Travnik je i danas pokazao da ima veoma kvalitetnu ekipu i sigurno je jedan od kandidata za osvajanje prvog mjesta u novoj sezoni Prve lige Federacije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ostavili smo 70 posto ekipe, međutim ovdje moraju doći još tri pojačanja da bi mi konkurisali za Premijer ligu i mislim da će Uprava kluba smoći snage i dovesti te igrače. Travnik sa tradicijom,  navijačima i gradom zaslužuje povratak i mislim da smo uz Zvijezdu, Gošk, Rudar iz Kaknja glavni favoriti za to prvo mjesto", dodao je Sarajčić na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi