Sarajevo ima poseban motiv da osvoji Kup BiH

Osmo finale za bordo tim

Sarajevo ima poseban motiv da osvoji Kup BiH

FK Sarajevo će danas na Koševu protiv Širokog Brijega igrati prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo timu će to biti osmo finale najmasovnijeg bh. klupskog takmičenja, a trofej je osvojio pet puta i to u sezonama 1996/97., 1997/98., 2001/02., 2004/05. i 2013/14, dok je finala gubio u sezonama 1998/99. i 2000/01.

Sarajevo u Kupu BiH ima pet titula, po čemu je izjednačeno sa gradskim rivalom Željezničarom, pa će zbog toga imati dodatni motiv da šesti put u klupskoj historiji podigne pehar i postane najtrofejniji klub u ovom takmičenju.

Sarajevo je dva puta igralo i u finalu Kupa Jugoslavije i to u sezonama 1966/67. i 1982/83. ali je oba puta ostajalo bez trofeja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prvi meč Sarajeva i Širokog Brijega igra se danas s početkom u 18 sati, dok je revanš na rasporedu za sedam dana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi