Sarajevo natrpalo mrežu Kozare

Visoka pobjeda bordo tima

Sarajevo natrpalo mrežu Kozare

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva još jednom su slavili uvjerljivu pobjedu protiv Kozare.

Sarajevo je u Gradišci bilo bolje od domaće Kozare s visokih 5:0, pa se s ukupnih 8:1 plasiralo u četvrtfinale Kupa.

Sve dileme oko konačnog pobjednika, ako ih je uopće i bilo, otklonio je Amer Bekić u 10. minuti, kada je pogodio za 1:0 vodstvo gostiju. U 26. minuti, Novaković se najbolje snašao u petercu Kozare, te je pogodio za 2:0.

Bordo tim je mirno održavao prednost do kraja poluvremena, a u nastavku je uspio da postigne još jedan pogodak. Hebibović je u 59. minuti povisio na 3:0 i tu nije bio kraj mukama domaćih.

Almir Bekić je u 78. minuti sjajnim golom dokrajčio domaće, da bi u 90. minuti Husejinović s penala ovjerio pobjedu bordo tima,.

Sarajevo je zasluženo prošlo u četvrtfinale, a mrlju na sve bacilo je sramotno skandiranje domaćih navijača, koji su uzvikivali "Nož, žica, Srebrenica" i "Ratko Mladić".

Kozara - Sarajevo 0:5 (Bekić 10, Novaković 26, Hebibović 59,  A. Bekić 78, Husejinović 90 - penal)

Kozara: Mančić, Marinković, Komljenović, Makitan, Petrović, Popović, Adžić, M. Popović Bunić, Dekić, S. Popović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Adilović, Kadušić, Novaković, Sarić, Husejinović, Hebibović, Balić,Radovac, Anđušić, Ivetić, Am. Bekić.







Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi