Sarajevo rutinski, Široki razočarao

Osmina finala Kupa BiH

Sarajevo rutinski, Široki razočarao

E. Škorić, foto: A. Balić

Danas je od 15 sati i 30 minuta odigrano šest susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevo je očekivano slavilo protiv Slobode iz Novog Grada, Čelik je remizirao sa Slavijom, dok je Omladinac senzacionalno slavio protiv Širokog Brijega.

Sarajevo na Koševu nije imalo problema protiv niželigaša iz Novog Grada. Nakon četiri minute igre na semaforu je već stajalo 2:0. Strijelci za Bordo tim bili su kapiten Muhamed Džakić i mladi Crnogorac Damir Kojašević. Bilo je to sve u prvih 45 minuta, da bi Sarajevu posao pred uzvratnu utakmicu olakšao Alen Avdić sa dva pogotka u nastavku (51. i 59.).

Pravu senzaciju napravili su fudbaleri Omladinca iz Mionice koji su na svom Lipiku, rezultatom 2:0, savladao Široki Brijeg. Pobjedu prvoligašu donijeli su Rahmanović i Murselović. Gosti sa Pecare su u finišu utakmice propustili i penal. Ištukovi izabranici morat će se dobro potruditi u uzvratu na Pecari žele li da se plasiraju u četvrtfinale Kupa naše države.

U Zenici su se sastali premijerligaši Čelik i Slavija. Domaći su u svom "poluvremenu iz snova" imai prednost koju im je donio Haris Dilaver u 19. minuti. Ipak, gosti iz Istočnog Sarajeva poravnali su preko Dejana Raševića, kada je u 59. minuti matirao Luku Bilobrka.

Branitelj nastavlja sa dobrim igrama u Kupu. Sada su uspjeli namučiti Leotar, te sa sjajnih 1:1 na Policama okončati prvu utakmicu osmine finala. Istim rezultatom odigran je prvi duel Kozare i Slobode. Domaćima je u Gradišci prednost donio Studen sa bijele tačke, ali su gosti iz Tuzle poravnali u 28. minuti. Malkić je šutirao, a lopta pogodila Halilovića i završila u mreži domaćeg golmana.

Duel Borac - Željezničar počeo je u 17 sati.

Kup BiH, osmina finala (prve utakmice):
Kozara - Sloboda 1:1 (Studen 28 - penal/ Halilović 37)
Sarajevo - Sloboda Novi Grad 4:1 (Džakmić 2, Kojašević 4, Avdić 51, 59 / Zdjelar 8)
Omladinac - Široki Brijeg 2:0 (Rahmanović, Murselović 80)
Leotar - Branitelj 1:1 (Eminović)
Čelik - Slavija 1:1 (Dilaver 19/ Rašević 59)
Borac - Željezničar (u toku)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.