Sarajevo stiglo do važna tri boda u Bijeljini

Pobjeda Sarajeva

Sarajevo stiglo do važna tri boda u Bijeljini

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju u Bijeljini ekipu Radnika rezultatom 2:1.

Susret koji je donio dosta uzbuđenja i nervoze dobro je počeo za domaće fudbalere koji su nakon samo četiri minute igre došli do vodstva. Katanec je glavom pogodio mrežu Bandovića za prednost od 1:0.

Izabranici Husrefa Musemića su nakon primljenog gola preuzeli kontrolu nad utakmicom. Napadi su im se isplatili u 18. minuti kada je u kaznenom prostoru oboren Todorović, a sudija Živković je pokazao na penal. Nekoliko minuta trajali su protesti domaćih, Jevtić je zbog prigovora isključen, a penal je izveden u 22. minuti susreta. Precizan je bio Bojan Puzigaća za izjednačenje rezultata na 1:1.

Radnik je i sa igračem manje propustio dobru šansu. Ristić je u 27. minuti šutirao glavom,. ali pored gola. Sarajevo je do poluvremena iskoristilo prednost igrača više. Igrala se 43. minuta kada je Nikola Komazec iskoristio ubačaj Tatomirovića, te je pogodio za vodstvo Bordo tima od 2:1.

Nastavak susreta donio je nešto mirniju igru. Sarajevo je tek u 70. minuti preko Todorovića stvorilo prvu priliku, ali je Savić sigurno odbranio. Mirnom igrom su fudbaleri Sarajeva priveli susret kraju, te su zasluženo stigli do tri boda u ovoj utakmici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.